Krediti za kupovinu poljoprivrednog zemljišta

Bez autora
Apr 03 2011

Garancijski fond Vojvodine raspisao je konkurs za obezbeđenje dugoročnih kredita za kupovinu poljoprivrednog zemljišta. Za te kredite Fond je obezbedio 200 miliona dinara, a Razvojna banka Vojvodine 500 miliona dinara. Cilj izdavanja garancija Garancijskog fonda AP Vojvodine je stvaranje preduslova za lakši pristup kreditnoj liniji Razvojne banke Vojvodine a.d. Novi Sad, namenjenoj kreditiranju kupovine poljoprivrednog zemljišta u cilju ukrupnjavanja poljoprivrednih poseda onih nosioca registrovanih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava koji u vlasništvu imaju ispod 30 hektara. Pravo učešća na konkursu imaju vlasnici registrovanih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u Vojvodini, mlađi od 70 godina. Maksimalni iznos kredita je sedam miliona dinara, a rok vraćanja pozajmice je do sedam godina. Korisnici kredita nisu dužni da plaćaju učešće ili depozit, a efektivna godišnja kamatna stopa je 8,09 odsto. Svaki korisnik kredita moći će da kupi do 10 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Krediti za kupovinu poljoprivrednog zemljištaGarancijski fond Vojvodine raspisao je konkurs za obezbeđenje dugoročnih kredita za kupovinu poljoprivrednog zemljišta.

Za te kredite Fond je obezbedio 200 miliona dinara, a Razvojna banka Vojvodine 500 miliona dinara.

Cilj izdavanja garancija Garancijskog fonda AP Vojvodine je stvaranje preduslova za lakši pristup kreditnoj liniji Razvojne banke Vojvodine a.d. Novi Sad, namenjenoj kreditiranju kupovine poljoprivrednog zemljišta u cilju ukrupnjavanja poljoprivrednih poseda onih nosioca registrovanih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava koji u vlasništvu imaju ispod 30 hektara.

Pravo učešća na konkursu imaju vlasnici registrovanih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u Vojvodini, mlađi od 70 godina.

Maksimalni iznos kredita je sedam miliona dinara, a rok vraćanja pozajmice je do sedam godina. Korisnici kredita nisu dužni da plaćaju učešće ili depozit, a efektivna godišnja kamatna stopa je 8,09 odsto.

Svaki korisnik kredita moći će da kupi do 10 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Učesnici konkursa svoju zainteresovanost za odobrenje kredita i izdavanje garancija Fonda izražavaju putem podnošenja Zahteva za odobrenje dugoročnog kredita za kupovinu zemljišta sa prijavom na Konkurs Garancijskog fonda AP Vojvodine za odobravanje garancije.

Učesnici Konkursa uz Zahtev podnose i sledeću dokumentaciju:

  • overen predugovor, odnosno ugovor o kupoprodaji poljoprivrednog zemljišta;
  • dokaz o otvorenom računu kod banke i prijavi tog računa Upravi za agrarna plaćanja kao namenskog tekućeg računa registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva;
  • fotokopiju potvrde o izvršenoj registraciji porodičnog poljoprivrednog gazdinstva izdatu od strane Ministarstva finansija RS;- dokaz o registrovanoj setvenoj strukturi kod Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede RS;
  • fotokopiju potvrde da je izvršeno obavezno obnavljanje registracije gazdinstva;
  • rešenje o poreskom zaduženju u poslednjih 12 meseci – na katastarski prihod/stvarni prihod/imovinu;
  • potvrdu Poreske uprave da su izmirene sve poreske obaveze do dana podnošenja Zahteva;
  • fotokopije ličnih karata podnosioca Zahteva i članova domaćinstva;
  • potvrda o prihodima članova domaćinstva;
  • izjava o povezanim licima (obrazac banke);
  • potpisana i overena saglasnost i zahtev za izdavanje izveštaja Kreditnog biroa;
  • potvrde drugih poslovnih banaka o iznosu prometa i proseka dinarskih i deviznih računa za prethodnu godinu i za tekuću godinu do dana podnošenja Zahteva;
  • osnov korišćenja zemljišta - izvod iz zemljišnjih knjiga ili prepis lista nepokretnosti, ugovori o zakupu;
  • dokaz o uplati troškova sprovođenja konkursa.

Konkurs će biti otvoren dok se ne podeli sav kreditni potencijal, a najkasnije do 31. oktobra 2011. godine.

Više informacija o konkursu možete pronaći ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik